Bilfinansiering av billån 2018

Det händer en hel del 2018. Mycket nya regler och krav tillkommer inom finans och ekonomi i Sverige under 2018. Lån för bostäder ökar kraven på. På bilfinansieringsfronten är det snarare ett nytt skattesystem som förändrar saker för bilägare. Framför allt nybilsköpare påverkas.

Det nya skattesystemet slår extra de tre första åren. Detta för att styra de som köper nya bil till ett miljövänligare tänk. Beroende på utsläpp så påverkas den årliga fordonsskatten. Ju högre utsläpp ju högre skatt, speciellt de tre första åren som sagt. Det man vill åstadkomma är främst att bilköpare väljer bilar med batteridrift, helt eller delvis som i hybridbilar. I andra hand vill man att bilköparna väljer mindre bilar med lägre utsläpp. Skatten påverkas rejält och kan lätt komma upp i över 5000 kronor per år. Helt plötsligt så blir skatten belastande och måste tas upp i månadsekonomin. Glömmer man detta så påverkar det alltså ekonomin rejält när räkningen väl kommer. Ny är det inte bara bilfinansieringen med billånet som är ägandekostnaden som man som nybilsköpare behöver ta hänsyn till. Vill du få lite hjälp för ditt billån så nyttja låneförmedlare för bland annat billån som ger dig erbjudande från flera banker, utan att det kostar dig något.

Så glöm inte bor att räkna med den årliga skatten när du tittar på bilfinansiering inför ditt nya bilköp! Google på nätet så hittar du olika uträkningsfunktioner för skatten, kolla bara att räknaren är gjord för skattesystemet 2018.

Informativt, det finns en annonslänk i denna artikel