Bilfinansiering rekommenderar låg bränsleförbrukning

Bilfinansierings spartips:

Vem vill inte ha låg bränsleförbrukning? Detta gör att man spara pengar vilka kan nyttjas för bättre ändamål, exempelvis till bilfinansiering av en nyare bil istället för att köra runt med en gammal som går sönder hela tiden. Men vilket är då det bästa tipset för låg bränsleförbrukning? Jo liten bil som inte väger mycket och gärna diesel, eller varför inte hybridbil?

Nu finns det inte så många små dieselbilar men några finns det, Renault Clio 1,5 dCi, kolla bara när kamremmen ska bytas. Men det hetaste tipset är kanske ändå Toyotas hybridbilar. Hybridbilar är dessutom bra för miljön vilket ger en bonuseffekt. Toyotas bilar går normal 50% på batteri och 50% på el. Tidigare var dessa bilar väldigt dyra och krävde mycket med bilfinansiering så att säga. Men Toyota Yaris och Toyota Auris är inte alls så dyra, Auris är till och med ofta inte ens lönsam att köpa i dieselversion jämte hybridversionen, speciellt om man vill automatväxel. Hybridbilarnas batterier har också visat sig vara mycket tåliga och klarar långt mycket mer än vad man först trodde, Toyota har exempelvis uppmätt oförändrad kapacitet på en kontrollbil efter 30 000 mil.

Så små lätta dieselbilar eller hybridbilar är vårt bilfinansieringstips idag. Elbilar är på uppåtgående och är främst för dig som åker mycket i närområdet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *