Volvo har tillfälligt fått problem med att leverera reservdelar till Sveriges vanligaste bil. En ägare till en Volvo V70 fick vänta i flera månader för en ny katalysator. Bilen, en Volvo V70 av årsmodell 2008 började låta konstigt. Volvo verkstaden bekräftade att en svetsskarv släppt mellan grenrör och katalysator. Kostnad: 10.000 kronor inklusive byte. Turligt nog gick detta fortfarande på maskinskadeförsäkringen och kostar ägaren 2500 kronor, problemet var bara att reservdelen, en ny katalysator inte gick att få tag i. Vid kommande besiktning underkändes bilen och den fick inte längre brukas. Någon ny katalysator dök inte upp.

Orsaken var en strejk hos en underleverantör i Sydafrika. Dessutom visste inte verkstäderna hur man beställer reservdelar. De kan nämligen beställa direkt från andra verkstäder i världen, men det finns kompetensbrister avseende beställningsrutiner. Dessutom kan man beställa direkt från produktionen, vilket ger signaler att öka prioriteringen avseende denna reservdel.

Volvo utlovar att detta inte är något vanligt problem utan endast förekommit i några enstaka fall.

Under stilleståndstiden så rostade bromsskivorna på den aktuella bilen så att de behövdes bytas när bilen väl skulle tas i drift igen, en kostnad som Volvo tog efter påtryckning från bilägaren.

Dagens bilfinansierings tips: Använd möjlighet till billån och åk i en nyare bil innan dessa problem uppstår.

Källa: Vi bilägare nr1 2014