Låna pengar till sommarbilen

Sommaren är på väg och om du inte har en bil men ska göra en hel del i Sverige i sommar och under semestern så kan det vara dags att köpa en sommarbil. Det är många som köper en bil till sommaren för det är då som man har mycket att göra och stå i. Kanske vill barnen ut och göra saker på andra platser än i närområdet på semestern. Kanske vill du själv uppleva andra delar av Sverige under semestern. Hyra bil några dagar är ett alternativ, och ett bra alternativ. Men när man vill nyttja en bil under längre period så är ofta det dyrt att hyra bil, speciellt om man också ska åka långt med bilen under hyresperioden.

Sommarcabriolet

En sommarbil är så klart en begagnad bil, det finns inte tid till att beställa en ny bil. Möjligen då en bil som redan finns hos en bilhandlare men en sommarbil är för de flesta en billig bil som ska nyttjas bara för sommaren och säljas därefter. Tanken är att kanske får man tillbaka alla pengarna sen när bilen säljs eller bara förlorar några tusenlappar, har du tur kan du till och med tjäna pengar om du lyckas sälja bilen till ett högre pris. Detta kräver förstås att du är insatt i aktuella priser för begagnade bilar. Det är också bra om du köper en populär bil av vanligt bilmärke. Småbilar är ofta bra köp då de är lätta att sälja senare. Risken du tar är att bilen går sönder. Kontrollera däcka och om möjligt bromsarna innan köpet. Köper du en billig bil från en bilhandlare så kommer du sannolikt förlora mer pengar, speciellt om du senare byter in den hos samma bilhandlare. De bästa köpen körs mellan privatpersoner när det gäller köp av billiga bilar. Risken kommer därefter, är du inte kunnig avseende bilar och vad man ska titta på så är det en större risk. Provkör alltid bilen först, testa bromsarna. Kolla däcken, vinterdäcken kan du strunta i om du ändå ska sälja bilen efter sommaren, finns det så självklart ta med dem för det ökar intresse för bilen när du säljer den till hösten.

Privatlån är sannolikt bästa lösningen om du inte har sparade pengar att köpa en sommarbil för. Prova även låneförmedlingar som ger dig erbjudanden från flera banker, normalt inom 24h och du är inte bunden tills du tecknar något av lånen. Värt att prova avseende låneförmedlingar är: MyLoan, Lendo Sen finns Sevenday som ger privatlån (Fick pris av Privata Affärer 2016 för bästa prisgaranti), missa inte heller Compricer som även de fungerar som låneförmedling