Marknaden för billån och blancolån har exploderat senaste åren. Internet har gjort det möjligt för nya aktörer i lånebranschen, många vill vara med och dela på kakan. Det är tillgängligheten och lätta rutiner för låneansökningar via internet som underlättar för fler företag att erbjuda lån. Flera etablerade företag som livsmedelsbutiker, reseföretag med flera utökar sin verksamhet genom att upprätta bankverksamhet.

Är det då en bra affär att teckna billån? Ja, i många fall är faktiskt det. De flesta billån tecknas direkt hos bilhandlarna och brukar för det mesta ligga bra till vid jämförelse, i alla fall de som erbjuds hos de större bilhandlarna och speciellt de som också har nybilsförsäljning. Sen finns det även de som erbjuder billån via internet, dvs internetbanker. Även här är det i många fall hyfsade räntor som ofta erbjuds. Den bästa räntan får du dock oftast hos din egen bank, kontakta dem. Det finns flera internetbanker som erbjuder billån och vanliga lån till individuell ränta, då vet du inte vilken ränta du får innan du gjort en ansökan.

Låneförmedling är något som kan vara bra att titta lite extra på. Detta innebär att du gör en ansökan på en webbsida och sen får flera banker komma med erbjudanden till dig. Fördelen är att du bara gör en låneansökan vilket innebär bara en kreditupplysning och så sparar du dessutom tid på att kontakta flera olika banker. Lendo är en som erbjuder förmedling av lån, här kommer du direkt till deras förmedling av billån