Låna till elbilen eller leasa den istället?

Vad är bäst att billån eller leasa elbilen? den frågan ställer sig framför allt privatpersoner. En elbil är mycket dyr att köpa och därav blir frågan än mer viktig att ställa sig.

Just av anledningen att elbilar är dyra att köpa, det sker mycket utveckling inom elbilsbatterierna gör elbilen till ett ekonomisk osäkert köp. Nu kommer en massa nya elbilsmodeller samt märken ut på marknaden och ger stor konkurrens. Andrahandsvärdet är med detta mer osäkert. Inte minst Tesla har sänkt sina priser nu när de effektiviserat sin produktion samt vill få fördelar gentemot konkurrenterna i bilförsäljningen.

Så, som privatperson är värdeminskningen en stor osäkerhetsfaktor hos en elbil. Mycket talar därför för att leasa bilen för närvarande, samt då också titta på vilka alternativ som finns. Var inte märkesberoende utan se vilka alternativ som finns och aktuella erbjudanden.

Tänk på:
Säkerhet, vissa nya bilmärken från asien visar inte upp krocktester även om de anger att bilarna är säkra så kan de inte styrka detta. Är det verkligen en elbil som är bästa köpet för dig? Hur laddar du bilen och betalar för laddningen? kanske är det fortfarande en vanlig bensin eller dieselbil som fortfarande är det bästa köpet ekonomiskt för dig?