Billig och prisvärd SUV – Dacia är bilmärket som då gäller

En mer ekonomisk bilaffär än att köpa en Dacia är svår att göra. Vill du dessutom ha en SUV så är det ännu svårare. Vill du ha en billig SUV som klarar av terrängkörning så är troligen Dacia Duster oslagbar.

Dacia Duster har just kommit i en ny version till 2018, Dacia Duster version III. Även om bilen fått ny design överallt så känns bilen igen ändå. De största nyheterna är att automatisk klimatanläggning finns att köpa samt att bilens styrning är helt ny och supersmidig med bibehållen kontroll. Bullernivån inne i bilen har också förbättrats en hel del. Säkerheten har också setts över och nu finns krockkuddar även på sidorna (gardiner) som skyddar baksätespassagerarna bättre.

Dacia Duster är gjord för att klara riktig offroadkörning och när bilen är så pass billig och prisvärd så blir den oslagbar. För dig som inte behöver ny teknik och lyx så är Dacia Duster ett intressant bilval. Du måste dock vara beredd på att inte har stora förutfattade meningar innan du sätter dig i bilen första gången. Det är enkelt men bra, det är billigt!

Vill du veta mer om Dacia Duster, läs ett test här

Billigaste versionen av Dacia Duster kan köpas för 99 900 kronor precis som tidigare, då får du inte så mycket mer än chassi, motor, ratt och säten. De flesta, faktiskt hela 90 % köper sin Dacia Duster i högsta utrustningsnivån. Men hur mycket extra du än försöker utrusta din Duster med så kommer du aldrig över 200 000 kronor.