Lägre billån och bilfinansiering till mindre kostnad

Hur kan man få ett billigare bilägande? Ja, köp en billigare bil. Så enkelt är det. Detta kanske känns självklart men ändå så tänker flera inte i dessa banor. Men tänker många gånger bara på hur man ska få minskade kostnader för bilköpet men glömmer bort bilvalet i sig.

Köpa en begagnad bil, eller en billigare begagnad bil än du brukar köpa. Med mindre lån så blir kostnaderna också lägre. Räntan har stigit mycket och bilpriserna också. Detta gör att bilen idag kostar mycket mer än för bara några år sedan. Kanske känns det mindre tryggt att köpa en begagnad bil, och ja om bilen är allt för gammal så är det högre risk. Annars är det främst slitagedelar som ligger i närtid att fixa. Sen vet man aldrig när fel uppstår för även nya bilar får fel. Då kickar många gånger garantier in, men det finns skyddsnät även för begagnade bilar. Motorskadeförsäkringen när du har helförsäkring täcker dyarare skador. Bilen får inte vara för gammal dock, och inte gått för många bil. Motorskadeförsökring brukar gälla upp till bilen är 8 år alternativt gått mellan 10 000 – 15 000 mil, skiljer mellan bilmodeller och försäkringsbolag.

Du kan också kanske tänka dig att köpa en mindre bil än normalt? En mindre bil som dessutom är begagnad kan ge avsevärt lägre bilkostnad i form av billån eller för den bilfinansiering du väljer.

Läs gärna mer om vilka begagnatköp som är bra och dåliga i denna artikel