Formel 1 har fått sin nya världsmästare

Den sista helgen i november avgjordes det vem som fick äran att titulera sig som den 32:a världsmästaren i formel 1. Mercedesstallets Nico Rosberg, son till den före detta världsmästaren Keke Rosberg, jublade av lycka när han insåg att han hade vunnit, efter att han kom tvåa i det sista loppet i Abu Dhabi GP.

Det har varit en bra Formel 1-säsong och nästan alla loppen har lockat stor publik. Däremot kommer det att ske ändringar inför nästa år. Den provisoriska tävlingskalendern visar 20 stycken Grand Prix, men två kan plockas bort och Tyskland blir helt lopp. Men, ännu har inte Rosbergs vinst kommit i skymundan av frågor om den kommande säsongen och enligt sportnyheterna på bet365 berättade Rosberg att det är otroligt starka känslor som flödar och han är stolt över att ha lyckats göra samma sak som sin pappa.

Förtjänar sin vinst

Nico förtjänade verkligen sin första VM-titel. Sedan oktober förra året har han jobbat hårt med sig själv och med att förbättra sin körning. Under säsongen har han levt i en ospräckbar träningsbubbla. Han är helt enkelt den som har kört de 21 loppen bäst och samlat på sig mest poäng. Däremot var hans vinst inte självklart när det sista loppet började och nu i efterhand ryktas det om att Hamilton försökte förstöra för sin 31-årige stallkamrat. Hamilton ska ha fått order om att öka tempot under sista varvet men valde istället att köra sitt eget race. Det enda Rosberg behövde göra för att vinna var nämligen att komma upp på en pallplats och det såg ut som att Hamilton försökte blockera hans chanser. Men oavsett saboteringsförsök, eller inte, lyckades han ta andra platsen och bli den slutliga vinnaren.

Inte bra för sporten

Formel-1 gurun Bernie Ecclestone, som inte kan låta bli att säga sitt, berättade att han tyckte Rosbergs vinst var välförtjänt, men helst hade han sett att Hamilton vann. Däremot tycker han inte att Hamilton var den bättre av de två under säsongen. Anledningen till att han hellre hade sett honom som vinnare är för att det hade gett sporten en glamorösare image. Lewis Hamilton är en stor profil på sociala medier och när han är ledig kan man se honom på flertalet röda-mattan-event, flyga privatplan och umgås med kändisar av alla dess slag. Om han hade vunnit hade man kunnat locka fler tittare menar Ecclestone, som tycker att den lugne och private Rosberg är ett aningens blekt ansikte utåt.

Förutom att påpeka vem som borde vunnit har han även klagat på att loppen är för långa. Enligt honom borde man korta ned de 90 minuter långa loppen till två 40 minuters lopp. Bernie menar att publiken inte längre orkar vara fokuserad så länge och att sporten måste följa med utvecklingen. Hans förslag är att man fortfarande ska ha kvar kvalloppet på lördagar, men att själva tävlingen på söndagen ska var uppdelad i två. Däremot har han inte kommit på hur detta ska fungera rent poängmässigt.

formel1

(Bilden kallas “130727_F1_Hungaroring_149.jpg” (CC BY-ND 2.0) och är tagen av Roman Pfeiffer.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *