Alla vill köpa bil billigt på bästa sätt, exempelvis nya Sverigebilen Dacia eller varför inte folkmärket Kia? Många bilmärken finns att välja på. Det är dock inte så lätt att köpa nya bilen jättebilligt som man tror, eller rättare sagt så finns det inte allt för mycket pengar att deal om som man tror. Det snackas om att göra bra bilaffärer och hur ska man bemöta säljarna i bilhallen och så vidare. Idag med internet så är dessa mer konkurrensutsatta än någonsin. Det räcker med att du bara säger att du ska köpa bil och just nu åker runt till några bilhandlare som erbjuder bilar som kan vara intressanta. Säljarna kommer sannolikt ge dig väldigt likvärdigt pris kommer du att märka, enda undantaget är om det finns lagerbilar som de köpt in ett större parti av där några andra handlare stått över. Då begränsas dock dina valmöjligheter avseende bilens utrustning. Ett annat alternativ är om det står kvar en bil av äldre årsmodell som de ännu inte lyckats sälja, tänk då på att det är föregående årsmodell, ibland ännu äldre om den stått som visningsbil. Kolla hur länge garantierna gäller då.

Inbytesbilen kan det skilja mer på. De handlare som säljer samma bilmärke på plats, eller inom koncernen erbjuder ofta bättre än de handlare som normalt säljer andra bilmärken. Vill du byta bilmärke kan det därmed bli lönsamt att söka upp en bilhandlare som både säljer nya bilar med det märke du vill byta in samt det bilmärke du vill köpa.

Ovanstående gäller nya bilar. Begagnade bilar är det bästa att du läser på och bildar egen uppfattning av prisbilden för den bil du vill köpa, årsmodell och miltal m.m. Även internet har konkurrensutsatt denna marknad och ofta säljs bilarna till utsatt pris eller nära därtill, undantag om bilen stått länge i hallen. Kolla annonsdatum när den är utannonserad vilket ofta framgår, då finns större chans till lägre pris.

Lycka till att göra en bra bilaffär