Bilfinansiering tipsar:
Missa inte chansen att vinna bilen! Den som vinner bilen slipper bilfinansiering helt och hållet, mer ekonomiskt än så kan det knappast bli! Se på videon, fundera på vad du skulle välja om du bara fick ett val för vissa saker inför resten av livet. I slutet av videon kommer länken till tävlingen.

Ja nu lanseras nya Golf 7. Vad är då skillnaderna? Vad är priset?

Skillnaderna:
Utsidans design skiljer sig inte alls speciellt mycket mot tidigare modell. Volkswagen vet att de har ett vinnande koncept och värnar om detta. Endast små detaljer skiljer Golf 6 och Golf 7 åt. Lite vid lysena, lite vid fronten och frontspoilern, kanten på sidan utmed dörrarna går under handtagen istället för över osv.Ja skillnaderna finns där överallt men samtidigt är de små. Detta ger också trygghet till de som äger Golf 6 som inte behöver se sig som omoderna direkt som det kan bli ibland vid lansering av nya bilmodeller.

Insidan:
Man känner lätt igen sig, exempelvis så är fläktutblåsen lite mer avlånga och precis som på utsidan så finns skillnaderna där överallt fast de är sparsamma. Den fortsätter att vara samma klassiska Golf helt enkelt! Växelspaken har höjts 2cm efter att många upplevt att den satt lågt på Golf 6. Handbromsen är numera av elektrisk typ.

Utrustning:
Basutrustning (Standard), Manuell AC, Start/Stop teknik, antisladdsystem m.m.
Väljer man Masters paketet, vilket de flesta gör minst. Då ingår även bl.a. Automatisk klimatanläggning, multifunktionsratt, Bluetooth handsfree, ACC adaptiv farthållare, City Emergency Brake som autobromsar bilen i farter upp till 30km/h.

Priset:
Nya Golf 7 är inte prishöjd enligt uppgift. Grundpriset är: 169.900kr (1.2 TSI 105hk) för minsta bensinversion, med Masters paketet: 183.400. Diesel börjar från: 199.400 (1.6 TDI 105hk), med Masters paketet 212.900kr. Observera att priserna kan avvika hos bilhandlarna.

Motor:
DSG växellådan kan fås med inställbart Eco-program om man valt tillvalet olika körprofilval.
Cylinderavstängning, detta är det hetaste inom VW koncernen just nu. Motorer som kan stänga av cylindrar när inget behov av hög effekt finns. Detta motorval finns inte nu vid lanseringen men kommer nästa år, kan du vänta så kan det vara värt det.

Kamrem:
Det sägs att både diesel och bensinmotorerna har alla kamrem. Men att det är av en ny typ med ”livslängds garanti” som är gjort för att hålla upp till 21000 mil för diesel och 25000mil för bensinmotorerna.

Läs mer:
Besök Volkswagens sida för nya Golf för mer info