De senaste åren har bränslekostnaderna ökat drastiskt och det blir allt dyrare att köra sin bil. Med ett bensinkort kan man dock få rabatt på varje liter och varje besök på bensinmacken blir lite billigare med ett bra kreditkort för drivmedel.

Ett bensinkort är i grund och botten ett kreditkort som ger förmåner när man använder kortet för att tanka och handla på bensinstationer. I dagsläget ger bland annat Circle K, OKQ8 och Shell ut bensinkort som ger rabatter och fördelar på deras respektive bensinstationer.

Även om dessa kort kallas för bensinkort ger de självfallet rabatt även om det är så att man tankar diesel eller annat drivmedel, det är endast ett namn som denna korttyp tilldelats. Denna typ av kreditkort är helt enkelt ett bra kort att ha om man regelbundet tankar hos en och samma kedja och vill spara pengar i det långa loppet.

Rabatt på varje liter du tankar

De bästa bensinkorten som finns idag har alla rabatt på bränsle när du använder bensinkortet för att tanka. Rabatten är i regel runt 15 öre per liter och blir i längden en ansenlig summa om man regelbundet tankar hos en och samma leverantör.

Utöver drivmedelsrabatter har alla bra bensinkort idag cashback på alla köp som görs med korten eller ett bonussystem. Bonussystemen ger helt enkelt bonuspoäng som sedan kan spenderas på köp som görs hos kortutgivarens egna bensinmackar. Kollar man exempelvis på Circle K Mastercard ges bonuspoäng på alla köp oavsett inköpsställe som sedan kan användas som betalning på alla Circle K stationer.

Många bensinkort är helt gratis

I princip alla stora drivmedelskort är idag helt gratis. Med det menas det att det inte tillkommer någon årsavgift för att äga och använda kortet. Självfallet tillkommer det fortfarande ränta om man väljer att delbetala sin kreditfaktura.

Just kreditfakturan ska man passa sig för. Vill man komma undan så billigt som möjligt skall man inte delbetala sin kreditfaktura. Det är alltid bättre att betala hela kreditfakturan direkt för att slippa räntekostnader. Skulle man dessutom bli försenad med sin delbetalning kan det tillkomma straffavgifter och går det riktigt långt kan man åka på en betalningsanmärkning och sänkt kreditvärdighet.

Vet man dock med sig att man klarar av att delbetala sin kreditfaktura kan man göra det. Se bara till att hålla koll på inbetalningsdatum och spara undan en buffert för de extra kostnaderna.

Jämför olika bensinkort

Som vi nämnde tidigare finns det idag flertalet olika bensinkort på marknaden. Framför allt bör man välja ett kort som är från det företag där man vill tanka men man bör också jämföra kortens villkor, kostnader och fördelar. Överlag bör man sikta in sig på ett gratis bensinkort som alltid ger rabatt på varje liter, har cashback eller bonusprogram och som har bra kortvillkor. Detta kan enklast göra med jämförelsesajter som jämför olika drivmedelskort helt kostnadsfritt. På så sätt gör man det enkelt för sig att hitta det bästa kortet för bensin. Att manuellt sitta och läsa på om och jämföra olika tankkort är en långdragen process. Använd istället de verktyg som finns online för att hitta det bensinkort som passar just dig och dina förutsättningar.