Teslas position på elbilsmarknaden hotas nu starkt. Tesla har haft ett jättestort försprång på elbilsmarknaden och är det företag som fått elbilsmarknaden att lossna rejält. De prickade in kunderna rätt och erbjöd en produkt som sålt som smör. Den var dyr för de flesta men attraktiv för tillräckligt många och succen var ett faktum. Tesla Model 3 var bilen som skulle prispressas men dyr blev den ändå för de flesta.

Nu kommer allt flera bilmärken som Kia, Renault, NIssan och, ja i princip alla lanserar elbilar på lpande band just nu. Men många är fortfarande inte skapade som elbilar i grunden. Även detta är på väg att förändras så allt flera just skapar nya bilmodeller enbart för eldrift. Renault var först ut att erbjuda lång körsträcka till lågra pris. Nissan Leaf är idag en av pionjärerna när det gäller billig elbil men hade från början istället inte så lång räckvidd, även detta är förändrat.

En bil som nu tar upp Tesla kampen med Model 3 är Ford Mustang Mach-E. En elbil som fortfarande är dyr men i många fall en bättre bil än Teslas Model 3, beroende på vem man frågar i alla fall. Visst är inte kopplingen till klassiska varumärket Mustang så stort och kanske önsar en del att Ford valt ett annat namn. Men Ford ville betona att Eldrivna Mustangen är en bil med prestanda och sportighet i fokus, så Mustang fantasterna får säga vad de vill för Mustang heter Fords nya eldrivna SUV.

Med alla nya elbilar på marknaden är nu inte Tesla längre ensamma. Speciellt inte när det gäller lång räckvidd. Nästa kamp blir hur bilarna laddas och var man kan ladda dem. Den som kommer med smidigaste lösningen här som funkar för de som inte har tillgäng till att ladda bilen hemma eller på jobbet kan vinna en stor marknad, speciellt om priset är överkomligt också.

Råvaran för batterierna sjunker prismässigt och batteritekniken utvecklas. Priserna kommer att sjunka och bilarna kommer att kunna laddas ännu snabbare. Ett problem är doc hur råvarorna för batterierna utvinns, för även om fordonen inte smutsar ner miljön så mycket så finns det en stor industri som jobbar under dåliga arbetsvillkor. Här kommer det att bli som för de stora klädmärkena att man måste hitta en balans för att inte det ska bli ”Badwill” gentemot kunderna.