Bilfinansiering

Bilfinansiering kan göras på många sätt.

Bilfinansiering snabbast och smidigast, allt online!

Har du bank-ID så kan du hos Norwegian Bank sköta hela processen online, vi vanliga fall ansöker du online när lånet är beviljat så skickas papper hem till dig som ska signeras innan lånet betalas ut. I detta fall sköts allt direkt via internet och bilfinansieringen funkar ännu smidigare, detta är ett privatlån som du kan använda både till bilfinansiering och annat, exempelvis både för att köpa en bil och extrapengar till bilsemestern. Du ansöker om lånet här

Banklåneförmedling:

Myloan, Compricer och Lendo är webbtjänster som samarbetar med flera banker. När du gjort din ansökan ges bankerna möjlighet att buda på din ansökan om billån (eller annat privatlån). Svar ges normalt inom 24 timmar. En bra sak med denna tjänst är att endast en kreditupplysning tas som samtliga banker sen använder sig av. Tryck här för att komma direkt till Compricers låneförmedlingssida, tips Compricer har ansökan både för privatlån och billån, ansökan för billån kan innebära krav på 20% kontant betalning vid köp av bil. Fördelen är att billån kan ge lägre räntenivå, privatlån kan du istället använda både till bilköp och annat efter eget önskemål. För att komma direkt till Lendos sida för ansökan om lånerbjudande, tryck här. Compricer och Lendo drivs av Schibstedkoncernen som är välkända inom mediavärlden.

Bilfinansiering – Billån via bilhandlare:
Det vanligaste sättet att låna pengar till en bil är att ta ett billån via bilhandlaren. Billånet är ofta av typ annuitetslån. Kortfattat innebär det att du får en jämn kostnad över hela låneperioden. Detta genom att du i början betalar mer ränta och mot slutet så amorterar du mer på lånet. Månadskostnaden påverkas dock fortfarande av ränteförändringar och kan både gå upp och ned beroende på ränteläget. Denna finansieringsmetod är bra för dig genom att du har en jämnare månadskostnad över hela låneperioden, för bilhandlaren är billånet bra på så sätt att denne tar mer räntepengar i början av perioden och många betalar extra och löser lånet i förtid.

Bilfinansiering – Billån via bank:
Många banker erbjuder också billån där bilen är säkerhet för lånet vilket ofta ger en lägre ränta. Vissa, men inte alla banker kräver att du köper bilen hos en auktoriserad bilhandlare. Du bör absolut jämföra bankernas billån mot bilhandlarens. Ibland så ingår även olika förmåner via bankernas lån så glöm inte att även jämföra villkoren.

Banker som erbjuder billån med enkel ansökning online:
10.000-300.000 kr:

40.000-350.000kr:

Bilfinansiering– Blancolån via Bank:
Ett blancolån via banken kan vara ett sätt att ordna din bilfinansiering med. Blancolån är ett lån utan säkerhet. Dessa lån kan vara av traditionella eller annuitetslån. För det traditionella lånet är månadskostnaden för lånet högre i början medan den sedan sjunker vartefter du amorterar ner skulden. Annuitetslånet har en mer jämt fördelad månadskostnad över hela låneperioden. Viktigt att kolla räntan jämte bilhandlarnas finansieringsförslag.

Bilfinansiering – Bolån via bank:
Äger du din bostad och den inte är belånad upp till 85% av värdet, då kan du låna upp på ditt boende istället. Bolån har ofta den lägsta räntan. Detta är dock en finansiering för den som har mycket bra koll på sin egen ekonomi. Det är viktigt att sätta upp en amorteringsplan på lämplig tid motsvarande det sjunkande bilvärdet på bilen. Det är inte så smart att låna på bostaden och i praktiken betala av bilen på 40 års tid, då bilens värde sjunker avsevärt snabbare än så. Dessutom tillåter flera banker inte att man lånar upp på sitt boende för att finansiera ett bilköp.

Bilfinansiering – kontant betalning:
Detta kan tyckas vara det bästa sättet att ordna finansiering av bilköpet på. Köper du via privatperson så är det troligen så. Men köper du av en bilhandlare så är det inte alltid säkert. Bilhandlarna har stora inkomster av bilfinansiering via billån och vill gärna att du också lånar pengar till bilköpet. Ju högre beloppet är desto intressantare är det för bilhandlaren att även få sälja ett billån till dig. Köper du en ny bil, eller nyare begagnad så kan du få ett bättre pris när bilhandlaren även får räkna in förtjänst via bilfinansieringen. Du bör givetvis vara noggrann med att försäkra dig om i villkoren att du kan amortera extra på billånet under perioden samt även lösa lånet helt om du önskar.

Bilfinansiering – SMS lån:
SMS lån är inte det bästa sättet att låna pengar till bilköpet för och inget vi rekommenderar i första hand. Fördelen med dessa banker är att de är specialiserade på att låna ut mindre belopp snabbt. Ska du köpa en bil privat för ett lägre belopp och du redan har mesta delen kontant och bara saknar några tusenlappar så kan det vara ett sätt. Säg att du har en kompis som du vill köpa en bil av för 20.000:-, du har själv 15.000:- och kommer inom kort kunna betala tillbaka SMS lånet. SMS lån är ett dyrare sätt att låna pengar på.