Att hitta bra billån är idag ännu viktigare än förr. Det beror på att bilarna kostar mycket mera nu. Dels så vill flera köpa elbil dels så är elbilarna mycket dyrare än vanliga bilar. Dessutom utöver detta så har inflationen stigit i rekordfart vilket gjort alla bilar, nya som begagnade dyrare.

Då bilarna är dyrare så innebär det ofta att du behöver låna mer pengar än tidigare för bilköpet. När lånen blir allt större så spelar räntan in desto mer. Det är alltså viktigt att hitta ett billån med så låg ränta som möjligt. Speciellt för köp av dyra elbilar. Många får fortfarande ladda bilen gratis, eller till mycket låg kostnad hos arbetsgivare och därmed är de beredda att ta ett högre lån för att köpa en elbil istället för en vanlig bil.

Så att jämföra olika lån och banker kan vara bra i dessa situationer, det finns tjänster som gör detta åt dig. Fördelen med dessa är att det då bara blir en kreditkontroll samlat för alla kreditgivare. Inom kort efter att du fyllt i uppgifter om dig och vad du behöver så får du erbjudanden av dessa. Du behöver inte heller ta något av dem om de inte passar, ett sådant företag är Lendo

Tänk på, om du har utrymme på bostaden så finns ibland möjligheten att via din bolånegivare låna upp mer pengar på bostaden vilket ger lägre ränta. Men då är det jätteviktigt att du amorterar lånet i minst lika snabb takt som övriga lån för annars riskerar du att stå med en bil som är värd mindre än de pengar du lånat vilket gör att kostnaderna fortsätter att ligga kvar långre än du tänkt dig och kanske längre än du vill eller kan behålla bilen. Då blir det istället ett dyrt lån i slutändan. Alltså, håll koll på ekonomin och amortera beloppet på bara några år. En bil är dyr att köpa, och de blir sannolikt inte billigare framöver heller.