Du vill ha den bästa räntan på ett billån. Det finns många saker du bör tänka på när du letar efter ett billån med låg ränta.

Tips 1 – Jämför på Financer.com

Financer.com är det bästa stället för att jämföra billån räntor och andra lånekostnader. Du kan sedan snabbt och enkelt hitta de bästa bankerna för dina behov.

Tips 2: Individuellt fastställda räntesatser

Du hittar den bästa banken för dig om du ansöker hos flera banker. Du kommer att upptäcka att räntan är olika för varje bank. Det innebär att du kanske inte kan få den lägsta räntan för din vän.

Det är också möjligt att få ett lån för din bil hos flertalet långivare och banker.

Tips 3 – använd en låneförmedlare

En låneförmedlare är ett bättre alternativ om du inte vill ha flera lån och att varje företag gör sina egna kreditkontroller.

En låneförmedlare tar inte kreditupplysningar men kan få offerter från flera låneföretag samtidigt.

När förmedlaren har fått ett erbjudande från låneföretagen kan man jämföra alternativen.

Tips 4: Vänd dig till din bank

Det lönar sig att bli en fullvärdig kund hos din bank. Bankerna älskar fullvärdiga kunder. Om du kan få en lägre ränta på ditt billån ska du berätta det för din bank.

Du kan alltid gå till en annan bank om de erbjuder dig bättre villkor.

Tips 5: Spela ut banker och långivare mot varandra

Du kan spela ut bankerna mot varandra. Du kan be banken att sänka din ränta om du hittar en annan bank som är villig att erbjuda det.

Om villkoren verkar för hårda ska du inte tveka att tacka nej till erbjudanden. Om du bestämmer dig för att dra dig ur erbjudandet brukar villkoren oftast respekteras.

Biljoner utan säkerhet utan handpenning

Bilkrediter utan säkerhet (eller utan kontantinsats), är till för personer som inte har råd med handpenningen på traditionella bilkrediter med säkerhet.

Ett billån med säkerhet kan endast användas för 80 % av bilens värde. De resterande 20 % måste betalas ur egen ficka.

Ett billån utan säkerhet utan kontant handpenning är ett alternativ om du inte har råd med de 20 %. Den totala kostnaden för fordonet täcks av lånet.

Innan du tar ett billån utan kontantinsats ska du tänka på följande saker

Det finns några saker du bör tänka på om du vill ansöka om ett lån bil utan att behöva betala en kontantinsats.

Här är några saker som du bör vara medveten om:

  • Måste du verkligen ta ett lån utan säkerhet? Eller kan du spara tillräckligt med pengar för att betala handpenningen själv?
  • Vilken typ av bil planerar du att köpa? Ett billån utan säkerhet fungerar bäst om du planerar att renovera. För en dyrare bil som kostar mer än 600 000. SEK kan du däremot ta ett lån med säkerhet.
  • Klarar du av att sköta återbetalningarna? Planera dina återbetalningar utifrån dina inkomster och utgifter. Låneskydd eller inkomstförsäkring är ett bra alternativ om du löper stor risk att förlora din fasta inkomst.
  • Lånet blir dyrare ju längre det finansieras. Du kan själv bestämma vad som är viktigast: en lägre månadsavgift eller snabbare återbetalning.
  • Kontrollera din betalningshistorik för att se om långivare och banker accepterar den. Se också över villkoren för ditt lån.

Popularitet av ett billån utan säkerhet 3 gånger

Biljoner utan säkerhet har både fördelar och nackdelar. Det finns tre tillfällen då det är bättre att låna utan säkerhet.

1. Om du köper ett äldre fordon

Ett billån utan säkerhet är bäst för äldre bilar. Du kan få ett billån på upp till 15 år, oavsett hur gammalt fordonet är.

Du kan inte ta ett billån utan säkerhet. Bilen måste vara mellan 8 och 12 år gammal innan lånet är helt återbetalt.

Om du köper en bil som är äldre än 12 år måste du betala tillbaka lånet snabbare, annars kan du inte låna några pengar alls.

2. Privatpersoner får inte köpa från dig.

Om du har en säkerhet på ett billån kan du inte köpa ett fordon av en privatperson. Det kan du däremot om billånet inte är en säkerhet.

Ett lån utan säkerhet är inte tillgängligt för någon om de inte är intresserade av syftet med lånet. Det spelar ingen roll om bilen är i gott skick, hur gammal den är eller från vem du köpte den.

3. Du kan låna hela bilen

Med ett billån utan säkerhet kan du låna 100 % av bilens värde. Detta är ett bra alternativ om du inte har några besparingar.