Bilen i form till vintern är bra för din bilekonomi

Håll oväntade kostnader och situationer borta, ha bilen i bra skick till vintern!

Byta däck till vintern gör de flesta och sen är det bra, bilen är vinterduglig. Men är det verkligen så? Det är lätt att glömma att du som kör din bil varje dag under vintern är extra beroende av att ha bilen i bra skick. När något går sönder på vintern är allt så mycket värre och ofta dyrare att fixa när du inser att det är för kallt för att du själv ska ta dig an problemet. Om du är ute i god tid innan bilen börjar krångla så slipper du bli stående längs vägen när det är svinkallt ute. Dessutom kan du i lugn och ro hitta bildelar samt få hjälp till att köpa billiga reservdelar till bilen av onlineföretag som BildelarExpert

vinter bil

Tänk dig, helt plötsligt står du där längs vägen och bilen vill inte gå. Det är svinkallt ute och du vill ha bilen reparerad på en gång, bärgare får hämta bilen och ta den till verkstad även om du kunnat fixa felet själv. Det är inte bara bilen du vill ha till verkstaden det är även du själv som vill in till värmen och inte sitta i en bil som sakta fryser in. Transporten, verkstaden och bildelarna ökade kostnaden för bilen rejält. Att ha bil kostar pengar, att vara beroende av bilen varje dag kostar ännu mer och problem med bilen på vintern ökar ofta de oväntade kostnaderna ytterligare. Det är bättre att fixa bilen när det fortfarande är varmare ute och när du även kan beställa billigare bildelar online på nätet. Det är lätt att glömma att garaget du äger inte är tillräckligt rymligt för att utföra reparationer i. På sommaren kan du stå på uppfarten men när det är -20 grader så är det inte lika kul längre.

Utöver att ha bara byta vinterdäck till vintern så tänk lite större. Är det dags att byta torkarblad? Behövs tändstiften bytas? (Tändstiftets funktion) Oljan hoppas jag att du byter enligt föreskriven intervall oavsett då en motor med dålig olja lätt hamnar på skroten, och då behöver den inte vara allt för gammal heller. Hur är det med bilbatteriet och generatorn? Tändkablarna brukar inte vara så svåra att byta, byt dessa på samma gång som tändstiften om bilen börjar bli äldre och du ska ha den ett tag till. Bromsarna ska givetvis vara i skick, det håller bilprovningen ett extra vakande öga på. Men flera av nämnda delar är ingen trafikfara om de börjar krångla och därför kollar inte bilbesikningen detta.

Det är du själv som får hålla koll på din bil, och gör det inför vintern så slipper du stå stilla och frysa samt få höga oväntade kostnader när du desperat inser att det är för kallt för dig att ta hand om bilen just nu samt att du inte heller vill köpa en ny bil och därför blir tvungen att ta den dyra verkstadsnotan. Extra irriterande för dig som annars fixat detta själv.

Spara pengar och kyliga besvär, fixa slitagedelarna innan vintern!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *