Bilpriser

Utöver bilfinansieringen så bör du ta reda på i vilket prisspann den bilen du vill köpa ligger i, eller om du ska byta in bilen till en bilhandlare så är det bra att veta ungefär vad din bil är värd.

Bilfinansiering tipsar:
Besök sajten Bilpriser.se där kan du gratis få reda på hur mycket en begagnad bil är värd. Här får du en aktuell prisuppskattning av vad bilen är värd vid köa av bilhandlare respektive från privatperson. Tänk på att en bilhandlare normalt erbjuder ca: 15-20% lägre pris vid inbyte. En stor del av finansiering av ny bil är att köpa bil till rätt pris och sälja eller byta in bilen till rätt pris. Detta är ofta viktigare för ekonomin i affären än både billån och ränta tillsammans.

Tips: När du hittat en begagnad bil så nyttja låneförmedling för att få bästa låneerbjudandet, bankerna budar på din ansökan.

Checklista:

  • Vem erbjuder bäst villkor och ränta för billån/bilfinansiering. Det är inte alltid bilhandlaren.
  • Bästa nybilspriset/begbilspriset för bilen du ska köpa
  • Inbytespriset/försäljningspriset för din bil, ta reda på vad din bil är värd.

OBS, varning! Det finns en del oseriösa bilvärderingstjänster på nätet, vanligen ber de dig fylla i din bils registreringsnummer samt kryssa för deras villkor innan du får värderingen. Läser man då i villkoren, vilket de flesta inte gör så framgår det att tjänsten kostar pengar. Sen får du en räkning hem i brevlådan. Din adress får de via bilregistret då du skrivit in din bils registreringsnummer. Självklart är detta olagligt eftersom vem som helst har kunnat fylla i bilens registreringsnummer och inte bara ägaren. Så vi på bilfinansiering ber dig: Var varsam med var du fyller i ditt registreringsnummer.