Bilfinansiering har sett en ny trend det senaste året, och det är att företag samlar flera banker och låter de komma med låneerbjudanden baserat på din låneansökan. Ja detta är en positiv nyhet för alla som vill teckna billån eller vanliga blancolån. Låntagaren slipper kontakta flera banker. Endast en ansökan görs och därmed att endast en kreditansökan registreras. Dubbla fördelar alltså då du sparat både tid och kreditvärdighet.

Speciellt de som söker begagnade bilar letar också bilfinansiering genom billån från bank, inte minst för att bilhandlarna för begagnade bilar ofta inte har egna banker i ryggen som de större nybilshandlarna har. Dessa handlare har ofta dessutom lägre marginaler så de kan helt enkelt inte alltid konkurrera med extra låg ränta.

Köper du begagnad bil från privatperson så är det billån från vanliga banker som gäller.

Det finns alltså tillfällen där du som kund kan tjäna på att söka alternativa billån. Billåneförmedling erbjuds av Lendo som ger dig chans att spara pengar ock tid genom att du ansöker om billån via deras hemsida. Lendo drivs av Schibsted som är väletablerade inom mediavärlden och är duktiga på IT-tjänster. Du hittar Lendos hemsida genom att trycka här.