När du ska köpa ny eller begagnad bil så tar du troligen ett billån. Speciellt vanligt är det med billån vid köp av begagnad bil. Du kan i regel välja mellan två olika typer av billån, blancolån utan säkerhet, eller billån där bilen fungerar som säkerhet.

Dagens banker vill dessvärre inte riktigt ge exakt besked för din bilfinansiering och vilken ränta du får för denna typ av lån. De ger istället först ett spann som kan vara väldigt stort. Först när du gör en låneansökan så får de veta exakt vilken som blir din ränta på billånet. Detta därför att de först vill göra en personlig kreditbedömning avseende din ekonomi och övriga eventuella skulder.

Det kan bli många ansökningar och lika många kreditkontroller. Det ska egentligen inte spela någon roll att flera gjort kreditkontroll när du bara letar efter en bank som kan ge dig bästa villkoren. Men bankerna kan också tolka det som att du inte fått lån hus andra banker och därmed bli lite försiktigare och frågsamma. Det finns lättare och snabbare sätt att ordna med din bilfinansiering.

Förenkla ansökningen för billån, med en enda kreditansökning och få bästa räntan!

Låt flera banker tävla om dig som kund! Anlita en låneförmedlingstjänst som Lendo.

Fördelar:

  • En låneansökan, du slipper fylla i många
  • En kreditkontroll som samtliga anslutna banker tar del av
  • Flera låneerbjudanden samtidigt, ger dig möjlighet att få lån till lägre ränta.

Lendo drivs av Schibstedkoncernen som är välkänd inom media och IT på nätet.