Räntan är låg, passa på att köpa bil!

Räntenivån har aldrig varit så låg som nu, och inte så länge. Det ser inte heller ut som att några större räntehöjningar är på gång. Räntan kommer förvisso att höjas framöver men troligen inte i så snabb takt. Detta innebär att bilfinansiering är mycket förmånligt just nu.

En bil betalas i regel av på relativt få år vilket gör att man kan våga dra nytta av räntesituationen som råder i dagens ekonomi. En ny bil eller bättre begagnad bil kan vara läge att byta till. Speciellt om du har en gammal rostig häck stående utanför huset. Dags att leta på internet mellan annonserna alltså. Det är bra att först jämföra samma bilar om du letar efter en begagnad. Kolla årtal och miltal samt om möjligt information om skicket. Då får du en bild av vad prisbilden är.

Välj några bilmodeller du är intresserad av. Tänk också på att titta utanför ”boxen” ju mer du vågar tänka lite udda desto mer kan du tjäna på bilköpet när det är begagnad bil. Vissa märken sjunker mer än andra helt enkelt. Titta också på service och intervaller. Det kan vara bättre att köpa en Citroen med kamkedja som inte behövs bytas än en Volvo men kamrem som är dags att bytas. Lågt värderad bilmärken och bilmodeller kan du dra nytta av som begagnatköpare. Det är så att bilen behöver inte alls vara dålig. Citroén gör jättefina bilar exempelvis och visst kan de ha vissa svagheter som att de inte riktigt alltid är anpassade för svensk vinter när det gäller stolsvärme och så, men som begagnatköpare så kan du köpa nåt att lägga på stolen när det är kallt och så får du en jättebränslesnål bil till lågt pris kanske till och med mer utrustad än den där Volvon. Ja, som sagt våga ibland tänka utanför ramarna.

Det är nu som bilfinansieringen är god, det är nu som det är läge att göra bra bilköp!