Lägre och högre pris för elbilar

Marknaden för elbilar är oviss just nu. Det händer väldigt mycket för närvarande omkring elbilar. I somras gick priserna på i princip alla elbilar upp rejält med cirka 50 000 – 60 000 kronor. Därefter kom information om att staten tar bort bonusen för elbilar vilket gjorde att det blev ytterligare upp till 70 000 kronor dyrare att köpa en elbil.

Sen kom nyligen Tesla och meddelade att de sänker priserna på storsäljarna Model 3 och Model Y med runt 100 000 kronor. Bättre tillgänglighet på komponenter anges som en av orsakerna. Sen pratas det om att Tesla haft goda marginaler men att konkurrensen nu kommer ikapp och dessutom har aktiekursen tagit rejält stryg under gågna året.

Kinesiska elbilsmärken poppar nu dessutom upp som svampar. Inom kort har vi många alternativ för elbilar jämte de klassiska bilmärkena. Priserna är inte gratis för de Kinesiska elbilarna men ofta konkurrenskraftigt och framför allt så har vissa satsat på enkla elbilsmodeller, lite i Dacias anda.

Framtiden för elbilspriserna ligger även på kostnaden att framställa batterier. Detta blir allt mer effektivt att göra och man kan tänka sig att på batterifronten finns det en hel del att jobba på som kan göra att priset på elbilsbatterier blir lägre på ganska kort sikt. En elbilsmotor är dessutom enklare tekniskt sett än förbränningsmotorn. Istället är det modern IT teknik som allt mer kommer in i bilarna där det finns mycket kvar att utveckla.

I många länder som ligger lagförslag om att enbart nyförsäljning av elbilar kommer att tillåtas framöver. Så även om elpriset att ladda en elbil är högt till förmån för klassiska bränsledrivna bilar så behöver det inte bli hinder för elbilsutvecklingen om lagarna drivs igenom till fullo i de flesta länder.

Mycket pekar på att framtiden för elbilar går mot lägre priser.