Köpa en billig elbil, är det möjligt?

Elbilar är fortfarande dyrare än vanliga bilar men klassisk motor, i alla fall om man jämför motsvarande bilmodell. Om man vill hitta en billig elbil då? Längre nedan listar jag några av de billigaste elbilarna som finns idag. Ja, allt beror förstås på vad billigt är. Det finns elbilar som är billigare än andra elbilar. De billigare elbilarna har ofta kortare räckvidd, men hur mycket räckvidd behöver du och vad ska du använda bilen till. Är det en extra pendlarbil så är det mest intressant att kunna klara de vardagliga resorna snarare än långresorna som kanske görs med en annan bil i hushållet. Det finns många faktorer som är viktiga när du ska köpa en elbil. Är det som endabilen i hushållet blir det allti viktigare förstås. Kanske kan du byta ner dig i storlek?

En av de billigaste elbilarna just nu är Nissan Townstar, detta bygger på en eldriven hantverkarbil som modifierats om till en personbil och den kostar 320 000 kronor. Sen har vi lilla Fiat 500 Electric för 340 000 kronor so kommer upp till 32 mil på en laddning. En av de billigaste normalstora elbilarna idag är Hyundai Kona Electric för 390 000 kronor som dessutom har hela 48 mils räckvidd. Ingen klimatbonus är avdragen från detta pris, så länge denna finns att tillgå kan du alltså köpa dessa bilar ännu billigare!

Läs vidare för hela listan: Billigaste elbilarna just nu

Politiska intressen driver en övergång till elbilar vilket gjort att det helt enkelt blir allt dyrare att köpa bil idag än vad det var för några år sedan. Att köpa en billig bil idag är inte direkt möjligt, i pratare mer då om att köpa en billigare bil än en vad övriga bilar kostar. 2035 ska det inte säljas annat än elbilar som vanliga personbilar. Därför kommer det nu hela tiden nya elbilsmodeller och de pressas i pris dessutom hela tiden så det blir trots allt billigare och billigare att köpa en elbil. Begagnatmarknaden kommer också så småningom att slå igenom för elbilar varefter allt flera nya elbilar säljs och blir några år gamla. Kom ihåg att kolla upp hur snabbt bilarna kan laddas för det är mycket olika beroende på bilmodell och årsmodell kan också spela roll, Renault Zoe som funnits länge och legat i fronten för små elbilar har av den anledningen kommit med flertalet olika batterier med olika räckvidd och olika laddningsegenskaper. För dig som laddar bilen huvudsakligen hemma spelar det sannolikt ingen större roll för då är elkapaciteten ändå i regel låg och tar alltid relativt lång tid att ladda vilket därmed oftast görs på natten när bilen inte körs.