Att köpa en Audi med privatleasing, enkelt finansieringsalternativ av bil

Privatleasing har slagit igenom stort de senaste åren och är idag ett populärt alternativ att finansiera bilköpet för privatpersoner. Audi är ett populärt bilmärke som många vill köra. Fördelen med privatleasing är att du inte behöver en stor kontantinsats och att du ändå får en prisvärd månadskostnad för bilen, som exempel kan du privatleasa en Audi A3 för 2495 kronor i månaden.

Hur går privatleasing till?, vad är privatleasing?, bra och dåligt med privatleasing?

Leasing innebär förenklat att du hyr bilen under en bestämt period. I leasingavtalet kan olika villkor gälla och läs därför dessa innan du tecknar dig för en bil samt fråga din bilförsäljare om du undrar något. Det finns många bilåterförsäljare i Sverige som erbjuder privatleasing av bilar, exempelvis Hedin bil och Toveks bil som är två stora bilåterförsäljare etablerade på många ställen i Sverige.

Om vi fokuserar oss på Audi som exempel vilket är ett lysande exempel för just privatleasing. Audi är ett premiummärke inom VW koncernen och dessa bilar kostar en slant att köpa, speciellt för en privatperson. Att slippa lägga 20% kontant vid köp av en Audi eller likvärdigt bilmärke är skönt då det kan ta ett tag att spara ihop om men inte har pengarna. Dessutom så har du ett garanterat restvärde på bilen när privatleasingen går ut. Det innebär att du enkelt bara lämnar tillbaka bilen till bilhandlaren.

Toveks bil är en återförsäljare som säljer bland annat Audi. Audi A3 1,5 TFSI (Bensin) kan hos dem privatleasas för 2495 kronor, referens till detta exempel finner du på Toveks sida Audi privatleasing. Denna privatleasade Audi A3 kommer då i Proline-utförande vilket innebär att bilen bland annat har klimatanläggning och parkeringssensorer bak. Leasingpriset är kopplat till rörlig ränta vilket innebär att månadskostnaden kan förändras om räntan gör det. Ingår i leasingavtalet gör service vilket är bekvämt att inte behövs spara pengar till, bara lämna in bilen när det är dags att serva den. Det som inte ingår är övermil och onormalt slitage. Viktigt är därför att du innan du leasar bilen anger hur många mil du kommer att köra under perioden, lägg dig inte för lågt. I Audi A3 exemplet från Toveks bil ingår 1000 mil/, lägg till 145 kr/månad för 1500 mil/år eller 285 kronor/månad för 2000 mil. Ta också hand om bilen och vårda den väl. Bilförsäkring ingår inte i detta exempel utan krävs som villkor att leasingtagaren tecknar och betalar.

Privatleasing innebär alltså att du hyr bilen av återförsäljaren under en bestämd period och behöver inte lägga en kontantinsats. Ofta ingår service men vinterdäck bör du kolla upp om det ingår. Viktigt att tänka på är att du är bunden att betala månadsavgiften under den överenskomna tiden. Du äger inte bilen utan lämnar tillbaka bilen efter att avtalstiden löpt ut. Större skador hanteras genom försäkringsbolaget och självrisk tillkommer. Har du skador eller onormalt slitage när bilen återlämnas har handlaren rätt att kräva ersättning av dig. Information om detta ska lämnas till dig innan avtalet tecknas. Hos Toveks bil som vi tagit som exempel så ger de denna information på deras hemsida, där finns även en skötselguide. Allt för att ge bra information och för att undvika en kostsam situation för dig när du återlämnar bilen. För återförsäljaren vill ha en bra relation till dig och tjänar inte alls på att krångla, de vill ju gärna ha dig kvar som kund.

Korta fakta, privatleasing:

  • Ingen kontantinsats
  • Månadskostnad där service vanligen ingår
  • Månadskostnaden kan stiga samt sjunka om den är knuten till rörlig ränta
  • Bilen lämnas tillbaka efter avtalstiden

Vad ingår i leasingavtalet?

  • Ingår försäkring?
  • Ingår vinterdäck?

Risk

  • Övermil, att köra flera mil än avtalat kostar. Tänk på det innan du leasar.
  • Skador, är bilen skadad vid återlämning kan du krävas på ersättning. Ha en bra dialog med återförsäljaren, gärna även under pågående leasingperiod om du känner dig osäker om något. Tidig kommunikation är bättre än sen.

Alla återförsäljare av nya bilar erbjuder privatleasing som alternativ idag. Det finns många flera exempel på stora återförsäljare utöver ovan nämnda, Bilia, Möller bil, Rejmes bil och många fler.