Bilfinansiering har studerat från vilket land som de flesta bilarna i Sverige kommer ifrån.

Så vad vill vi svenskar köra mest? Nu tänker du troligen Volvo och Svenska bilar likt Saab. Volvo V70 är ju Sveriges mest sålda nybil och Volvos övriga modeller ligger ofta straxt därefter. Saab har förvisso gått i konkurs och säljer inga bilar längre, bortsett från de få nytillverkade bilarna NEVS ibland får ut på marknaden. Det finns dock fortfarande massor av Saab bilar på vägarna. Men svaret Sverige och Volvo är fel, det hade du nog inte trott! Detta gäller från vilket land, och inte vilket enskilt märke bilen kommer ifrån Det gäller också samtliga bilar som rullar på vägarna, inte senaste årets nybilsförsäljning.

De flesta bilarna i Sverige kommer från Tyskland. Hela 31,5% är Tyska bilar som rullar på Sveriges vägar. Det är många svenskar som satsat sin bilfinansiering på Tyska bilar då de har högt förtroende avseende kvalité och funktion. Nr 2 på listan är Svenska bilar med 24,5%. Det är inte dåligt heller då det inte finns så många Svenska bilmärken. Nr 3 är Japanska bilar med 13,6% och Nr 4 är Frankrike med 9,9%. Många pratar skit om Franska bilar men det är ändå många Svenskar som köper dem, så det där med att Franska bilar bara är skit är nog mest snack.

Vare sig du nu väljer Tyska, Svenska, Japanska, Franska eller andra bilar så se till att du har en bra finansiering för ditt bilköp. Lendo är en låneförmedling som låter flera banker bjuda på ditt billån, du får alltså flera erbjudanden att välja på. En annan vanlig bank är Sevenday.se, Sevenday hanterar din ansökan snabbt och smidigt.

Källa: Allt om bilar 5, 2014