Mitsubishi var på väg att dra sig ut från Europa och Sverige. Men de hänger kvar till slut ändå. Det som gjort detta möjligt är att de anlitat en ny importör och återförsäljare som fortsätter att göra Mitsubishis bilar tillgängliga för köpare.

Så alla som uppskattat Mitsubishis bilar kan nu pusta ut, och dessutom så kommer de lansera nya hybridversioner. Änledningen till att de var på väg ut från denna marknad var att de inte kunde känga med i utvecklingen och konkurrensen och gjorde ett beslut att dra sig tillbaka till enbart asiatiska marknaden som var deras största.

Det har främst varit den stora SUV:en outlander som fått fokus vilken modell var bland de första att komma med plug-in laddning för körning kortare sträckor på batteri. Nu kommer man fokusera på att erbjude även den lite mindre crossover modellen Eclipse samt deras minsta kompakta småbilsmodell. Mitsibushi kommer troligen inte bli det största märket i Sverige men de håller sig kvar i alla fall.

När det gäller ekonomi som har bilmodellerna legat bra till i pris jämte konkurrenter och Eclipse ger bra med bil för pengarna. Bara hosta upp med plånboken och fortsätta köpa Mitsubishis bilar alltså, för dig som vill. Har du inte pengarna på kontor, som de flesta inte har så kan återförsäljaren erbjuda dig en bilfinansiering för ditt bilköp!

Källa: pressmeddelande 1 november 2021, K.W. Bruun